לבסוף נסע לבית חלומותיך – טיפים חשובים בעת בניית או רכישת בית
סוף סוף צריך להתמודד עם החלום של בעלות על בית. אך לפני שתוכל לשכור אדריכל או סוכן נדל”ן, עליך להבהיר אילו משאבים כספיים זמינים. התייעצות בבנק הגיונית כאן. הלוואת נדל”ן יכולה לעזור לך בכך, לעשות את הצעדים הראשונים לקראת בניית בית משלך. אך לאילו היבטים יש לקחת בחשבון? היכן מוסתרות העלויות בעת בנייה או רכישת בית??
על מסים ועלויות
בונים עתידיים רבים מתכננים לבנות או לקנות בית מאוד מדויק. מחיר הרכישה ברור, ההכנסה החודשית נטו של משק הבית מחושבת במדויק וההון העצמי הוגדל. עם זאת, מה שעלול להיות קטלני הם עלויות נוספות או מסים שלרוב אינם נלקחים בחשבון. קודם כל, התחל במס העברת מקרקעין. זה נמדד באופן שונה ממדינה למדינה. בהסס, שיעור המס של 6.0% שולט כיום, בעוד שבבוואריה חל אחוז של 3.5 בלבד. כמו כן, חשוב לכלול את עלויות התיווך בחישוב. אחרי הכל, מדובר בסביבות 3 עד 7% מסך מחיר הרכישה של הבית, דבר שיש לו השפעה ניכרת על חישוב העלות הכוללת..
בנוסף, עליך להוסיף כ -2% מסך מחיר הרכישה לחישוב העלות. אלה נופלים גם אצל הנוטריון הרישום במרשם המקרקעין בְּ. הרישום בפנקס המקרקעין הוא הכרחי בהחלט. הנך רשום בזאת כבעלים החוקי או כקונה של הנכס. עלויות אלה נגרמות גם אם ירשת את הנכס שעליו ברצונך לבנות כעת. לשם כך בדרך כלל עליך להציג רק את תעודת הירושה. עליך לפנות לנוטריון בהקדם האפשרי על מנת שלא יהיו שאלות משפטיות ועמימות כאשר ברצונך להתחיל בבנייה. לא רק הבעלים או הבעלים רשומים בפנקס המקרקעין. במקום זאת, תמצא מידע על האדם שלך בנוגע למבנה הבעלות, השעבוד וההגבלות, כמו גם שעבוד מקרקעין על הנכס..
עלויות נסתרות בעת בנייה / רכישת בית
בניית בית נראית בתחילה כאירוע פיננסי הניתן לניהול רב. אך לעתים קרובות יש לשקול ולהרחיב את המסגרת הפיננסית לפרויקט זה לאחר זמן קצר. מימון הבנייה הדוק מדי. הערכת יתר של היכולות והכישורים שלך היא סיכון גדול. אין ספק שאתה רוצה לחסוך כמה שיותר כסף. לשם כך יש להניח את האריחים בעצמם, לטחון את הקירות או אפילו להעלות אותם. עם זאת, פרויקטים אלה לא תמיד מצליחים כפי שהתיאוריה מרמזת. לכן עליך לתכנן חיץ כספי למקרה שעבודה צריכה להתבצע על ידי חברה מיוחדת.
מה שאף אחד לא רוצה להניח מראש, אבל מה שקורה יותר ויותר, הם כבשים שחורות בענף הבנייה. אם נתקלת בחברה שאינה מתפקדת היטב בבנייה, יש לסיים את ההתקשרות עם אותה חברה. יש לתכנן מציאת חברה איכותית, כמו גם את העלויות שנגרמו כחציץ כספי בבניית הבית.
ברכישת בית, שלב הבנייה אינו נכנס לפעולה, אך שלב השיפוץ או השיפוץ כן. אותו הדבר תקף כאן: העלויות בדרך כלל נמוכות יותר מאלו שנוצרות במציאות. יש לתכנן גם כאן חיץ פיננסי.