15 עיצובים בניינים מרהיבים שבהם אוריגמי פוגש אדריכלות מודרנית
15 בניינים מרהיבים בהם אמנות אוריגמי פוגשת אדריכלות
אוריגמי, אמנות יפנית עתיקה, היא שיטה יצירתית שבאמצעותה יוצרים צורות ומבנים יפים על ידי קיפול נייר. לאחר שזכה לפופולריות מחוץ ליפן באמצע המאה ה -20, אוריגמי הפך לצורת אמנות מודרנית שעוררה השראה לאמנים מרחבי העולם ומכמה ז’אנרים, כולל אדריכלות.
הניסיונות ליצור עיצובים אדריכליים המבוססים על הרעיון של צורות אוריגמי נעים בין בנייני מגורים, דרך מלונות ומרכזי בילוי, למשרדים ומבנים אחרים. נטייה זו רלוונטית מאוד כיום, מכיוון שאוריגמי הפך למגמה עכשווית באדריכלות.
לתמיכה ברעיון זה, אנו מציגים 15 בניינים נפלאים מכל רחבי העולם המאגדים את אמנות האוריגמי והאדריכלות והעיצוב בצורה מבריקה.
Festspielhaus מפסטיבל טירולי – ארל, אוסטריה (תמונה ראשונה – למעלה)
אולם קונצרטים שחור וזוויתי זה תוכנן על ידי האדריכלים המשויכים של דלוגן מייסל לאחר שזכו בתחרות על הפרויקט בשנת 2007. הפסטספילהאוס החדש נועד כמקבילה לבית המשחקים הלבן בכיפתו בארל שבאוסטריה, אך צורתו ומיקומו התייחסו גם לנוף המרשים, שנקבע על ידי תצורות הסלע ברקע, ולנוכחותו של המקבילה ההיסטורית השכנה.
מוזיאון לאמנות תל אביב – תל אביב, ישראל – 15 עיצובי בנייה מרהיבים
במיקום במרכז מתחם התרבות העירוני, הפרויקט התמודד עם האתגר לשחרר את המתח בצד הצר והמשולש ולספק מענה מתאים לצורך של המוזיאון בגלריות רחבות, ניטרליות, מלבניות. התוצאה הייתה הפתרון הבא: משטחים גיאומטריים מעוותים מעט שחיברו את הפינות הרחוקות בין הגלריות למסגרות, תוך מתן אור טבעי גם לתוך שקעי הבניין למחצה תת-קרקעית..
עוצב על ידי פרסטון סקוט כהן, מוזיאון תל אביב לאמנות אמיר בניין אמיר היה הזוכה הראשון בתחרות הבינלאומית הרטה ופול אמיר..
מוזיאון השוקולד של נסטלה – מקסיקו סיטי, מקסיקו
הקונספט של רוז’קינד ארכיוטקטור לעיצוב בניין זה חוזר למבנה מקופל באופן משובב של ציפור או חללית בצורת אוריגמי, שניתן להכין בקלות רבה. הצורה, כאילו במקרה, היא למעשה תוצאה של לימודי עיצוב ואינטואיציות מדוקדקות למה שהמקום הזה חייב להביע. התוצאה המרהיבה היא יציבה לא פחות מהצורות המורכבות.
Panteón Nube – מורסיה, ספרד
ממוקם במורסיה, ספרד, ונבנה על ידי סטודיו Clavel Arquitectos, ה- Panteón Nube הוא קבר מודרני המשלב עיצוב א -סימטרי ותאורת סביבה המסופקת מאבן קרנלית. קבר Panteón Nube ממוקם בתוך קערה בעלת פנים שחושפת את עצמה כשהשערים פתוחים. עם זאת, ניתן לפתוח את דלתות הזיג-זג של המוזולאום רק אם אתה מקפיד על סדר מסוים שרק הבעלים מכיר. באמצעות גישה זו, רצו להציע התייחסות לתעלומה הקשורה למוות.
בית הבקבוקים קליין – שיפון, ויקטוריה, אוסטרליה
בית נופש זה עוצב על ידי מקברייד צ’ארלס ריאן, וממוקם ברשת דיונות חול מורכבות ממש מאחורי החוף השש עשרה בחצי האי מורנינגטון, במרחק שעתיים בלבד ממלבורן. הבניין מבוסס על גרסת האוריגמי של בקבוק קליין, שהתאימה באופן מושלם לגבולות המיקום. התוצאה היא עיצוב ייחודי ומרהיב. חומרים אלה, המורכבים בעיקר מצורות פלדה ועוטים במלט אדום ושכבות מתכת, בלתי ניתנות להפרדה וקלות משקל, עומדים בתקנות הגנה מפני אש..
ביתן פארק – קואנקה, ספרד
הביתן הסגור הזה עוצב על ידי סטודיו Moneo Brock, יחד עם הפארק המקיף אותו, משתרע על פני 35 דונם והוא גובל בצד על ידי Flüén Júcar ומוסקאסנד והעיר ההיסטורית קואנקה. תפיסת הבניין, המורכבת מ -23 מודולים מחומשים היוצרים יחד רשת מובנית, עוסקת ביחסים בין היופי הטבעי של הנוף לבין המפעל העירוני הסמוך..
מתחם המוזיאונים של קרוויזאווה – נגאנו, יפן
מתחם מוזיאון קרוזאווה נאגאנו-קן, יפן תוכנן על ידי אטלייה מבוססת טוקיו, שניסתה להשוות את פנים הכיפה באמצעות רעיונות ממלאכת האוריגמי. הבניין בן קומה אחת, שנבנה נמוך, מציג סדרה של קפלים ואדוות בעיצובו הכללי. המשטח בעל הפנים יוצר טופוגרפיה משלו, המתייחס לגבעות המתגלגלות שמסביב להרי יאטסוגאטאקה, בעוד שהחלונות המשולשים שנערמו בחזית הדרומית מאפשרים שקיפות רבה יותר של הבניין ובכך מתאמים את אופיו המוצק של החיצוני הטיטני..
פרויקט מוטבע – שנחאי, סין
התקנה עכשווית ואינטראקטיבית זו, שתוכננה על ידי HHD_FUN, מבוססת על הרעיון של מערכת מורכבת המתבוננת, מתעדת וחוקרת את עולמנו, החברה והביולוגיה שלנו. כשהם עוזבים את מתודולוגיית העיצוב האדריכלי המסורתי ומשתמשים באלגוריתם הממוחשב, האמנים מנסים לחרוג מגבולות האפשרויות של שיטת העיצוב מלמעלה למטה. על ידי שילוב ההיגיון של האלגוריתם ותהליך המימוש שלו עם הארכיטקטורה הפיזית, אפשר להשיג תוצאות מדהימות. על מנת לדמיין את התוצאה, הנתונים הדיגיטליים שנוצרו שולבו בהקרנה של Google Earth.
המרכז לטכנולוגיות אנרגיה בת קיימא – נינגבו, סין
אוניברסיטת נוטינגהאם פתחה קמפוס חדש בנינגבו, סין: המרכז לטכנולוגיות אנרגיה בת קיימא (CSET). הבניין תוכנן על ידי מריו קוצ’ינלה אדריכלים באופן שאפשר לצמצם את ההשפעה על הסביבה על ידי הפופולריות של יעילות האנרגיה, השגת אנרגיה משלהם ממקורות מתחדשים, כמו גם אחסון מי גשמים ומים אפורים היכן שניתן להשתמש בהם שוב. . הכוונה היא להבטיח כי מבנה זה אינו זקוק למערכת חימום או קירור נוספת וכי צרכי האנרגיה של התושבים יענו על ידי מקורות מתחדשים. הבניין תוכנן כמגדלור שניתן לראות מכל עבר בקמפוס. המגדל עטוף בסיבובים מודפסים ובעיוותים מזכוכית, בדומה לפנס סיני, בהם מספר החזיתות השונות יוצרות מעטפת אחידה. במהלך היום הוא מנצנץ ובלילה כמה חבישות העשויות זכוכית כולן הופכות לשקופות.
בית אוריגמי – ברצלונה, ספרד
הבית המדהים הזה בברצלונה, ספרד זכה לשם בית AA. הוא תוכנן על ידי ה- OAB, שלקח השראה מהגיאומטריה והעיצוב הפשוט של בית האוריגמי היפני. התקרות והביתנים זוויתיים ופתוחים לכיוונים שונים. הבית הזה נצבע רק בגוונים לבנים ויוצר כמה אשליות מרחביות למראה הביתי.
הקפלה לדיוקנית סנט לופ – Hôpital de St -Loup, שוויץ
הקהילה המקומית והאדריכל דנילו מונדדה זכו בשנת 2007 בחוזה על שיפוץ בית האם של קהילת הדיאונים סנט לופ. הקפלה החדשה נבנתה מתחת לאדמה ומתמזגת בעדינות ובעדינות עם הנוף. המעצבים יוצרים חלל שמידותיו האופקיות והאנכיות משתנות באמצעות סדרה של קפלי אוריגמי המציגים קצב בעיצוב הפנים והחוץ בעיצוב הפרשנות של תוכנית הרצפה המסורתית של הקפלה..
Estacao Oriente – ליסבון, פורטוגל
תחנת אוריינט של ליסבון, אחת ממרכזי התחבורה המרכזיים של ליסבון, פורטוגל והתחנה הגדולה בעולם, נבנתה לאקספו 98 בפארק דה נאסוס, שם היא נמצאת כיום. התחנה עוצבה על ידי האדריכל קלטרווה, הידוע במושגים המבוססים לעתים קרובות על מסגרות וצורות טבעיות, במיוחד אלה האופייניות לחיים ימיים ולציפורים, הדומה לתחנה בצורה יוצאת דופן לצורות כאלה, ממש כמו עבודות קודמות של אותו אדריכל אלן. למברט בברוקפילד פלייס בטורונטו.
מטה ברקלי – פריז, צרפת
במידה רבה, עיצוב בניין זה הושפע ממיקומו יוצא הדופן (על רצועה רחבה של עשרים מטרים של השדרה, ועל הרחבה בחלקו האחורי בין שני גני חצר!), מה שהוביל את האדריכלים באדריכלות מנואל גוטראנד לבוא עם פרויקט לפיתוח שמחבק ונהנה מהנוף בו זמנית, ושקוע באור טבעי. החזית היא מרכיב סמלי של הבניין כולו. בדרך כלל הוא מורכב מזכוכית, המכוסה חלקית בשכבה שנייה המורכבת מדפוסי שיש לחוצים לתוך מסננת. האפקט הכללי הוא אוריגמי ענק והנוף של השיש המקופל הזה בעדינות אפשרי מבפנים ומחוץ לבניין.
בית הליוס – לוס אנג’לס, ארה”ב
בית הליוס הוא תחנת דלק בלוס אנג’לס שהפכה לסמלה של העיר זמן קצר לאחר שנבנתה בשנת 2007. הוא תוכנן על ידי Office dA בבוסטון וג’ונסטון מרקלי אדריכלים בלוס אנג’לס עם הרעיון להגדיר מחדש את העיצוב הסטנדרטי של תחנת הדלק. הוא מאופיין בכמה תכונות “ירוקות” אופייניות: הגג, שתוכנן להיות סובלני ואוסף מים מהגשם, מורכב ממשולשים עשויים נירוסטה מעובדת וכולל קקטוסים ו -90 פאנלים סולאריים, כלומר צריכת האנרגיה של התחנה בשיעור של 16 %.
בניין משרד הבריאות – בילבאו, ספרד
החלק החיצוני המזוגג של מבנה משרד הבריאות בבילבאו, ספרד, הוא התשובה של מעצבי Coll-Barreau Arquitectos על מגבלות הבנייה המגבילות בעיר, המחייבות קומות מוקלות לכל הבניינים הגבוהים לאורך הרחובות הראשיים. התוצאה היא צורה היברידית המושכת תשומת לב ומגבירה את יעילות האנרגיה של מבנה הבניין.עיצוב זה מספק גם שני יתרונות מעשיים עיקריים: הרעש מהשדרה העמוסה מצטמצם באופן ניכר והרווח מהתרמי הסולרית הושג על ידי הפחתה קרינה ונרגעת על ידי מערכת הקירות נושמת.