חוגגים את פסטיבל הקציר בגרמניה
חג ההודיה בגרמניה
ב -6 באוקטובר חוגגת גרמניה את פסטיבל הקציר. זהו פסטיבל נוצרי בו המאמינים מודים לאלוהים על המתנות מהשדות והיערות. בקהילות רבות זהו אחד מרגעי השיא החגיגיים של הסתיו. יש לבטא את שמחת הקציר המוצלח.
מוקד הפסטיבל הוא הבעת תודה לאלוהים על הקציר
חג ההודיה אינו חג ציבורי בגרמניה. אבל אין תאריך אחיד לפסטיבל הסתיו היפה. הרוב המכריע של הקהילות הנוצריות חוגגות את חג ההודיה ביום ראשון הראשון באוקטובר. לכן השנה התקבלה ההחלטה לתאריך זה – ה -6 באוקטובר.
רכבות כאלה ניתן לראות בערים רבות
פסטיבל הקציר מסתכל אחורה על מסורת ארוכה. פסטיבל זה התקיים כבר בתקופה הטרום-נוצרית. טקסים דומים מוכרים בצפון אירופה, יוון או מהאימפריה הרומית. פסטיבל קציר תועד בכנסייה הרומית הקתולית מאז המאה ה -3. מכיוון שהקציר מובא בזמנים שונים בהתאם לאזור האקלים, מעולם לא היה תאריך אחיד.
תודה לטבע
לאחר הרפורמציה, חג ההודיה נחגג ביום מיכאל (21 בספטמבר) או ביום ראשון לפני או אחרי. עם הזמן, יום ראשון הראשון לאחר שהתקבע מיכאלמס כתאריך פסטיבל הקציר.
לחם מסורתי ועגול
השנה, ב -6 באוקטובר, מתקיימת חגיגה צבעונית בגרמניה. באופן מסורתי, תהלוכות ומסירות מתקיימות ביום ראשון זה שלא יכול להיות יותר צבעוני וסתווי.
הכנסיות מעטרות את חג ההודיה בסידורי נוי העשויים מפירות, דגנים ופירות אחרים
אך כיום לפסטיבל יש לא רק את דתו, אלא גם את אופיו החילוני. אנשים אוהבים לאכול בראנץ ‘עם חברים ביום ראשון – במזג אוויר טוב גם בחוץ וליהנות משעות הסתיו שטופות השמש!
עיטור חגיגי נפלא
כעת, באופן הגיוני למדי, עולה השאלה: האם חג ההודיה הוא יום ההודיה האמריקאי??
יום ההודיה האמריקאי, יום שישי, קשור מעט לחג ההודיה, שחוגג בגרמניה. אמנם לחג ההודיה יש מערכת יחסים דתית חזקה באירופה, אך להודיה יש אופי חילוני. חגיגות משפחתיות מתקיימות ביום חמישי הרביעי בנובמבר, וזוכרות את אבות הצליינים ואת חייהם, וימי החופש נהגו להיות עם כל המשפחה. אופייני לחג ההודיה כי הארוחה נדיבה מאוד – מנות אמריקאיות מסורתיות כגון: הודו ממולא, בטטה ועוגת דלעת מוגשות.
אז עבור האמריקאים, חג ההודיה הוא חגיגת תודה על כל הטוב וההצלחה
כל כך נחמד שיש חגים כמו חג ההודיה וחג ההודיה! האם גם אתם חושבים כך? אני חושב שזה ממש מעולה!