חייו ויצירתו של לודוויג מיס ואן דר רוהה לאחר תנועת הבאוהאוס
Ludwig Mies van der Rohe – חיים ויצירה לאחר תנועת הבאוהאוס
יצירת האמנות הכוללת של לודוויג מיס ואן דר רוהה משתרעת על פני תקופה ארוכה במיוחד. על ידי ניסיון להבין את ההקשר של יצירותיו, מקבלים תמונה מקיפה למדי של ההיסטוריה האדריכלית של המאה ה -20.
מֵאָה.
כעת אנו הולכים בדרך זו כדי ללמוד עוד על התפתחות לודוויג מיס ואן דר רוהה והאדריכלות העולמית לאחר סיום תנועת הבאוהאוס (1931).
לודוויג מיס ואן דר רוהה
מונצח על בול דואר
התקופה שלפני הבאוהאוס
אולם לפני שנתחיל נרצה למנות את היצירות החשובות ביותר מהתקופה שלפני מותה של קבוצת האמנות באוהאוס. האמן והמעצב, שנולד באאכן, יצר מספר רהיטים ייחודיים עד 1932, אז נסגר הבאוהאוס. אלה הם z. ב. כסא הטרקלין MR וכיסא MR (1931), כיסא ברנו (1930), כיסא ברצלונה (1929). הבניינים הייחודיים שלו כוללים גם את דירות המגורים ב- Weißenhofsiedlung בשטוטגרט וב- Afrischen Straße בברלין (1927), כמו גם את בניין המשרדים ב- Friedrichsstraße (1921). דוגמאות הבניין והעיצוב המפורטות הן רק כמה מהיצירות החשובות של לודוויג מיס ואן דר רוהה. עם זאת, הם מראים את השיחות המעצבות את כל יצירתו.
כיסא ברצלונה בצבע חום
Ludwig Mies van der Rohe ותנועת הבאוהאוס
בשנת 1930 הפך לודוויג מיס ואן דר רוהה למנהל באוהאוס. הוא עשה שם מספר חידושים. בלחץ הנאצים נאלץ הבאוהאוס להיסגר לאחר חמש עשרה שנים בשנת 1932. לאחר מכן האמן השתלט על פיתוח רעיונותיו במו ידיו והקים בית ספר משלו לבנייה.
תפקידה של תנועת הבאוהאוס
עבודות רבות של תלמידי באוהאוס הוצגו במהלך תערוכת האמנות המנווונת. קבוצת הציירים שהוצגה כללה בין השאר את וסילי קנדינסקי, פול קליי ולסלו מוהולי-נגי, בין היתר.
עיצוב ואדריכלות המבוססים על המוטו: “פחות הוא יותר”
עיצוב רהיטים מאת מייס ואן דר רוהה
הבניינים האחרונים של לודוויג מיס ואן דר רוהה בגרמניה
במהרה קרה שלודוויג מיס ואן דר רוהה עצמו נאלץ לעזוב את ביתו. שניים מהבניינים שנבנו לפני הזמן הזה היו בית למקה בברלין וסדנת ורסיידאג בקרפלד..
החצר הפנימית הייתה ייחודית בדוגמה הראשונה. זה הראה קשר מאוד חדשני בין הפנים לאזור הירוק שמסביב באותה תקופה.
בית למקה בברלין
תובנה לתוך הבית …
1937 – לודוויג מיס ואן דר רוהה פוגש את פרנק לויד רייט
פרנק לויד ימין סירב להיפגש עם אנשים כמו לה קורבוזיה וולטר גרופיוס. אבל הוא הזמין את לודוויג מיס ואן דר רוהה לבית הקיץ שלו בטאליסין, בוויסקונסין. שניהם נקשרו ביחס טבעי לחידושים: הם סברו שהם חשובים, אך לא מטרה בפני עצמם. ביקורו של לודוויג מיס ואן דר רוהה בפרנק לויד ימין נמשך ארבעה ימים ושולב עם ביקור אישי בבית מקדש אחדות, בית קונלי ובית רובי באילינוי..
פרנק לויד רייט
הישאר בארה”ב לאחר 1938
לאחר 1938 עברה מייס ואן דר רוהה לארה”ב. שם יצר מספר מבנים מרכזיים בשיקגו, יוסטון, ניו יורק וערים אחרות ברחבי הארץ.
הבה נבחן שלושה בניינים בולטים מתקופה זו. קח תחילה את אולם ווישניק במכון הטכנולוגי של אילינוי בשיקגו (1958). לדברי פיטר לנד, פרופסור לאדריכלות, העבודה הרחיבה את רעיונותיו לגבי יופי טכני.
קראון הול בשיקגו
בית פארנוורת ‘הוא דוגמה לממסד לשימוש ביתי. בדיוק כמו בנייני מגורים קודמים של לודוויג מיס ואן דר רוהה, זה פותר את המשימה – להיות נוח וקרוב לטבע בצורה הפשוטה ביותר האפשרית. הרעיון המקורי של האדריכל כולל הצבת שני לוחות זה על זה. אלה תמכו בחוזקה בקירות העשויים זכוכית.
פארק לאפייט בדטרויט
בניין סיגרם בניו יורק
נסיים באחד מבנייני המשרדים החדשים יותר של לודוויג מיס ואן דר רוהה. זוהי גם אחת היצירות הגדולות ביותר של האדריכל בכלל. הוא רשום באופן אידיאלי בנוף העירוני המודרני. יחד עם זאת, הוא מרענן אותך עם חלונותיו הצהובים הבהירים.
בניין סיגרם – גורד שחקים בניו יורק
איזון קצר
היצירות המוצגות הן רק קטעים קטנים מחייו ויצירתו של מיס ואן דר רוהה לאחר תנועת הבאוהאוס. אבל הם מהווים בסיס טוב לניתוח אם אתה מתעניין בארכיטקטורה ובסגנונות אדריכליים מודרניים.
הם מראים שלמרות כל נקודות המפנה, ישנן כמה מגמות ללא שינוי במאה ה -20: החתירה לפשטות, הקרבה לטבע ושילוב של כמה שיותר פונקציונאליות הן תמיד מכריעות.
הדבר הגאוני בלודוויג מיס ואן דר רוהה הוא עמדתו האינדיבידואלית בכל זה. שום דבר לא הופך למטרה בפני עצמה, הכל מוערך על פי הצרכים הספציפיים של ההזמנה. הבניינים תופסים גם עמדה נאותה בנושאי חברה, תרבות ופילוסופיה, מה שהופך אותם ליקרים עוד יותר.
אדריכלות וסגנונות אדריכלות מודרניים – חתירה לפשטות וקרבה לטבע
יצירות של האדריכל המבריק לודוויג מיס ואן דר רוהה